Over ons

Wij zijn Danny en Talitha van Ramshorst. Al ruim 15 jaar is Danny actief in de uitvaartbranche met het kweken van herinneringsbomen voor een overleden dierbare.

Danny: Voor ik begon in 2005, was er geen noemenswaardige mogelijkheid om iemand te herdenken bij een levende boom.

Gezamenlijk met TNO hebben we een kweekwijze ontwikkeld waarbij wetenschappelijk is aangetoond dat de boom zijn voeding letterlijk uit de humane as onttrekt.

 Al ruim 5 jaar begeleidt Talitha mij op de achtergrond en zorgt dat alles goed en gestructureerd verloopt.

Na enige jaren toegezien te hebben hoe de ene na de andere ‘biologische urn’ op de markt kwam waar hopelijk ooit een zaadje of jaarling een mooie herinneringsboom zou moeten worden konden wij het niet meer aanzien.

Als enige weten wij met het TNO rapport wat as met een boom doet. Het is onmogelijk dat een zaadje of jaarling kan groeien met de hoeveelheid as van een persoon. Enkel als alle voeding uit de as in de bodem wegspoelt zou het kunnen dat deze gaat groeien, maar met de stelregel dat 1 op de 10.000 eikeltjes ooit een volwassen boom wordt lijkt het ons zeer treurig om mensen met die kansberekening naar huis te sturen.

Dat moest dus anders. Een mogelijkheid om een boom direct op de eindbestemming te plaatsen, maar dan met een methode waarbij de as wel daadwerkelijk door een boom kan worden opgenomen.

Na ruim een jaar van ontwikkelen en investeren is deze methode er nu ook daadwerkelijk. De voedingscapsules van Return in Green kunnen geplaatst worden bij een nieuw te planten boom, zo groot als u zelf wilt, maar ze kunnen ook geplaatst worden bij een bestaande boom.

Inmiddels werken wij gezamenlijk fulltime met een leuk en enthousiast team van parttimers, om zowel de dienstverlening voor Mijn Boom als voor de voedingscapsules van Return in Green te optimaliseren en de door ons gestelde hoge kwaliteitseisen te waarborgen.